Ontwerp en Advies

U heeft behoefte aan nieuwe software, bijvoorbeeld een nieuwe website. Waar te beginnen? Aspidistra Consulting geeft advies aan het begin van het proces dat leidt tot nieuwe software-ontwikkelingen.

Wanneer termen als User Requirements, Use Cases en Functioneel Ontwerp u onbekend voorkomen, staat Aspidistra Consulting u bij.

Ik bespreek uw wensen waar een website of andere software een oplossing voor kan zijn. Hoewel (zie Ontwikkeling) ook tot mijn taak behoort, neem ik lang niet alle ontwikkel-opdrachten aan. Ik zal daarom zo objectief als mogelijk advies kunnen blijven geven.

Uit de besprekingen komt een lijst van uw wensen, deels uitgewerkt in mogelijke oplossingen.

Functioneel Ontwerp

Deze komen in een zogenoemd Functioneel Ontwerp te staan. Een document waarin staat waar de software voor u aan moet voldoen, in een taal die zowel u als de opdrachtgever begrijpt.

Met zo'n Functioneel Ontwerp kunt u meerdere offertes aanvragen zonder dat u steeds met elke mogelijke opdrachtnemer lang om de tafel moet zitten om uw wensen uit te leggen.

Ook voorkomt u dat bedrijven door verschillende interpretaties of genomen vrijheden u verschillende aanbiedingen doen die niet goed met elkaar te vergelijken zijn.

Tenslotte is het Functioneel Ontwerp een document waaraan het uiteindelijke product, de software, aan kunt toetsen. U kunt hiermee goed aangeven wat wel en wat niet aan de wensen voldoet en de opdrachtnemer duidelijk aangeven of zij zich wel of niet aan de opdracht hebben gehouden.